بالاتر پرواز کن

کوهنوردی ، سنگ نوردی ، دره نوردی ، دوچرخه سواری
شنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۳، ۱۰:۳۸ ق.ظ

نکاتی در باره تغذیه ورزشکاران و کوهنوردان در ماه مبارک رمضان

انجمن پزشکی کوهستان ایران: در ماه مبارک رمضان آندسته از کوهنوردانی که روزه میگیرند باید در خصوص تغذیه خود مواردی را رعایت نمایند تا دچار مشکل و افت توانائیهای جسمانی و فیزیولوژیکی نگردند.

این موارد به شرح زیر میباشد:

  1- حتما از 3 وعده غذائی شامل سحری ، افطاری و شام استفاده کنید . به عبارت دیگر هیچ وعده غذائی را حذف نکنید

2- فعالیت ورزشی و کوهنوردی را در خنک ترین ساعات روز و در صبح زودتر شروع کنید. ترجیحا در این ماه از کوهنوردی سنگین و جدی پرهیز کنید.

3- در سحری و در برنامه های کوهنوردی بجای استفاده از کربوهیدرات های ساده از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان ، ماکارونی، برنج بصورت عدس پلو، لوبیا پلو ، باقلی پلو همراه با انواع گوشت استفاده کنید .

4- از مصرف زیاد قهوه و چای در برنامه های کوهنوردی در هنگام شب در این ماه خودداری کنید. زیرا باعث از دست دادن آب بدن میشوند و فعل و انفعالات شیمیائی بدن با مشکل روبرو میگردد

5- مصرف سبزیجات، میوه­ ها و مغزها را فراموش نکنید بخصوص بعد از شام.

6- از مصرف چربی­های حیوانی و روغن های نباتی جامد خودداری کنید.

7- همراه با افطار شیر استفاده کنید. افطار خود را با آب ولرم و خرما یا یک قاشق عسل اغاز کنید . ازمصرف زولبیا و بامیه حتی ا لمکان پرهیز کنید و یا به مقدار کم استفاده کنید. فرنی و تر حلوا نیز افطاری مناسبی هستند مشروط بر اینکه به مقدار مناسب استفاده گردند.  

8- مصرف آب بخصوص آب ولرم را به هنگام افطار و سحر فراموش نکنید

9-   فاصله بین افطاری و شام را 1.30 تا 2 ساعت قراردهید

10- در کوهپیمایی و کوهنوردی مراقب علائم اولیه گرمازدگی باشید(کم آبی خود پیش زمینه گرمازدگی است).

دکتر حمید مساعدیان



نوشته شده توسط حمید رضا طاهر
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

بالاتر پرواز کن

کوهنوردی ، سنگ نوردی ، دره نوردی ، دوچرخه سواری

مطالب آموزشی و اطلاع رسانی در مورد فعالیتهای کوهنوردی ، سنگ نوردی ، دره نوردی ، دوچرخه سواری

انجمن پزشکی کوهستان ایران: در ماه مبارک رمضان آندسته از کوهنوردانی که روزه میگیرند باید در خصوص تغذیه خود مواردی را رعایت نمایند تا دچار مشکل و افت توانائیهای جسمانی و فیزیولوژیکی نگردند.

این موارد به شرح زیر میباشد:

  1- حتما از 3 وعده غذائی شامل سحری ، افطاری و شام استفاده کنید . به عبارت دیگر هیچ وعده غذائی را حذف نکنید

2- فعالیت ورزشی و کوهنوردی را در خنک ترین ساعات روز و در صبح زودتر شروع کنید. ترجیحا در این ماه از کوهنوردی سنگین و جدی پرهیز کنید.

3- در سحری و در برنامه های کوهنوردی بجای استفاده از کربوهیدرات های ساده از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان ، ماکارونی، برنج بصورت عدس پلو، لوبیا پلو ، باقلی پلو همراه با انواع گوشت استفاده کنید .

4- از مصرف زیاد قهوه و چای در برنامه های کوهنوردی در هنگام شب در این ماه خودداری کنید. زیرا باعث از دست دادن آب بدن میشوند و فعل و انفعالات شیمیائی بدن با مشکل روبرو میگردد

5- مصرف سبزیجات، میوه­ ها و مغزها را فراموش نکنید بخصوص بعد از شام.

6- از مصرف چربی­های حیوانی و روغن های نباتی جامد خودداری کنید.

7- همراه با افطار شیر استفاده کنید. افطار خود را با آب ولرم و خرما یا یک قاشق عسل اغاز کنید . ازمصرف زولبیا و بامیه حتی ا لمکان پرهیز کنید و یا به مقدار کم استفاده کنید. فرنی و تر حلوا نیز افطاری مناسبی هستند مشروط بر اینکه به مقدار مناسب استفاده گردند.  

8- مصرف آب بخصوص آب ولرم را به هنگام افطار و سحر فراموش نکنید

9-   فاصله بین افطاری و شام را 1.30 تا 2 ساعت قراردهید

10- در کوهپیمایی و کوهنوردی مراقب علائم اولیه گرمازدگی باشید(کم آبی خود پیش زمینه گرمازدگی است).

دکتر حمید مساعدیان

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۴/۱۴
حمید رضا طاهر

نظرات  (۱)

خوب بود دست شما درد نکنه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی