نکاتی در تغذیه کوهنوردی
شنبه, ۲۱ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۴۵ ب.ظ
انجمن پزشکی کوهستان ایران: تغذیه مناسب در کوهنوردی از اصول اولیه یک کوهنوردی صحیح می باشد و توجه به آن می تواند موفقیت بیشتری برای یک کوهنورد در اجرای برنامه های وی داشته باشد. در اینجا نکاتی پیشنهادی در زمینه تغذیه کوهستان ارائه می گردد:
- جهت برنامه کوهنوردی که در پیش دارید برنامه غذایی و نوشیدنی خود را چه از لحاظ کمیت و کیفیت و چه از نظر زمان مصرف مشخص و تعیین نمایید.
- سعی کنید در هر ساعت حداقل 20 گرم کربوهیدرات (قند) استفاده کنید.
- اگر در برنامه ای دمای پایین پیش بینی می کنید ، چیزی برای خوردن بردارید که به صورت سرد هم قابل خوردن باشد.
- خوردن آب و غذای سرد در کوه ها به هنگامی که هوا سرد است و دما پایین ، علاوه بر اینکه کوهنورد را دچار سوء هاضمه می کند می تواند تاثیراتی چون از دست دادن حرارت بدن و آسیب به اعضای داخلی بدن به علت سرد شدن ناگهانی سیستم گوارشی را پی داشته باشد.
- تنوع غذایی در برنامه های کوهنوردی بسیار توصیه می شود.
- توصیه های فراوانی در خصوص حداقل یک وعده غذایی گرم در میان جیره غذایی روزانه کوهنوردان شده است. یکی از دلایل این توصیه ها جنبه های روانی غذای گرم است.
- ارتفاع و ورزش هر دو باعث کم اشتهایی می گردد.
- غذاهای با میزان چربی بالا بیشتر غذاهای با کربوهیدرات بالا باعث ناراحتی معده و گرفتن عضلات می شود.
- بهتر است در هر فرصتی (مثل استراحتهای کوتاه) غذای مختصری بخورید تا این که هر از گاهی حجم زیادی غذا بخورید.
- استفاده از تنقلات و مغزهای خام و شکلات های مغزدار بسیار مفید است.
- قبل از شروع برنامه غذایی را که قبلا نخورده اید و ممکن است مجبور باشید در طول برنامه بخورید را آزمایش کنید.
- سعی کنید غذایی را که قصد دارید ببرید در خانه بپزید.
- گوشت مرغ ، برگه های سرخ شده گوشت ، سبزیجات پخته و ... جایگزین های مناسبی برای کنسروها هستند.
- بعد از گرسنگی شدید و طولانی یک دفعه مقدار زیادی غذا نخورید.
- ترس و استرس باعث اختلالدر تغذیه و سوء هاضمه می شود
۹۳/۰۴/۲۱