تاکتیک های دیواره نوردی
[ویرایش]تاکتیک محاصره ای
مسیر از ابتدا ابزار گذاری و ترمیم می شود . کارگاه ها ایجاد یا تقویت می شوند . در بخش عمده ای از مسیر طناب کشیده می شود . و نفرات بعد از صعود و رسیدن تا آخرین نقطه در هر مرحله به کمپ باز می گردند. معمولا تیم هایی وظیفه تدارکات و حمل لوازم را به بخش های بالاتر مسیر را بر عهده دارند .
[ویرایش]تاکتیک آلپی
در این شیوه از طناب ثابت و برگشت به عقب خبری نیست. تیم تمام لوازم خود را در حین صعود حمل می کند. و ابزار مگر در مواقع خاص جا گذاشته نمی شود . بنا به متراژ مسیر تیم نا تقطه مناسب صعود نموده و بعد از شب مانی یا استراحت به مسیر خود ادامه می دهد. تاکتیک کپسوله : تلفیقی از دو روش فوق است . تیم مسیر را تا حد امکان صعود می کند و طناب های ثابت بعد از هر مرحله جمع شده و به بالا برده می شود . در حقیقت طناب های ثابت رابط صعود کنندگان تا آخرین کمپ در هر مرحله می باشند.
[ویرایش]تاکتیک انفرادی
شخص به تنهایی با انتخاب یکی از روش ها بالا مسیر را تک نفره صعود می کند.
در منابع انگلیسی زبان تقسیم بندی متفاوت و جالبی برای شیوه های صعود وجود دارد که بد نیست نگاهی به آن داشته باشیم . مسیر به دسته های زیر تقسیم می شوند:
1- Trad Climbing
Aid Climbing -2
Sport Climbing -3
Mix Climbing -4
Trad Climbing به صعود هایی گفته می شود که در آن صعود کننده باید خود در حین صعودابزار گذاری نماید و مسیردارای حمایت میانی های ثابت زیادی نیست . توانایی ابزار گذاری شرط عمده ای در این روش می باشد . همچنین مسیر معمولا بصورت آزاد FREE صعود می شود و ممکن است بخش هایی از آن نیز بصورت Aid صعود شود .
Aid Climbing بیشتر بخش های صعود بصورت مصنوعی و با کمک رکاب و ابزار حمایت میانی انجام می شود . این صعود ها معمولا با بار کشی بر روی دیواره و شب مانی بر روی آن همراه می باشند.
Sport Climbing صعود های ورزشی که در مسیر های آماده و رول کوبی شده انجام می شود و بعلت آماده بودن مسیر بیشتر بر روی درجه سختی آن توجه می شود و برای صعود این مسیر ها معمولا تنها به کارابین ، طناب و ابزار حمایتی احتیاج است .
Mix Climbing صعود ترکیبی از یخ و سنگ که صعود کننده باید علاوه بر آشنایی با هنر ابزار گذاری و صعود با کرامپون از روی سنگ ، به استفاده از ابزار یخ نوردی نیز آشنا باشد.