اثر تغذیه در پیشگیری از گرما زدگی:
انجمن پزشکی کوهستان ایران: گرما زدگی زمانی اتفاق می افتد که مکانیسم خنک کننده ی بدن نتواند گرمای حاصله مقابله نماید که می تواند مصیبت بار باشد.
یکی از وظائف فیزیولوژیکی آب حفظ درجه حرارت بدن است.سیستم خنک کننده بدن شبیه سیستم خنک کننده ماشین است. زمانی که سطح آب در رادیاتور پائین است موتور بیش از اندازه گرم می شود که مشابه بدن آدمی است که سیستم خنک کننده بدنش با آب کار می کند .
آب از روده به رگ های خونی و از رگ های خونی به غدد عرق و از غدد عرق به پوست جائی که تبخیر انجام می شود انتقال می یابد و باعث خنک شدن بدن می شود. زمانی که آب بدن کاهش می یابد و گرمای بدن بیش از حد افزایش پیدا می کند، اجرای حرکات با نقصات روبرو می شود و اگر افزایش دمای بدن ادامه یابدگرما زدگی و خستگی ناشی از گرما ایجاد می گردد. که در این حالت علائمی چون سر درد،گرفتگی عضلاتی ،قرمزی صورت و گردن، افزایش تعداد ضربان قلب، ضعف و بی حالی در فردمشاهده می شود.
مربی در صورت مشاهده این علائم نباید وقت را تلف نماید.زیرا اختلال گرمائی بسیار خطرناک است و امکان مرگ وجود دارد و لذا احتیاج به مداوای فوری است و بنابراین حتی اگر به اختلال گرمائی ظنین شدید مداوا را سریعاً آغاز نمائید.آشکار است که نباید اجازه داد ورزشکار دچار اختلال گرمائی شود